Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг свинско месо
• 1 средно голяма кисела зелка
• 2 с.л. червен пипер
• 3 с.л. свинска мас
• 1 ч.ч. зелев сок
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на хапки, а зелката нарязваме на ивички. Нареждаме в тенджерата един ред месо и го поръсваме със сол и червен пипер на вкус.
Върху месото нареждаме зеле, върху зелето – отново месо и т.н. като най-отгоре завършваме със зеле. Поръсваме с червен пипер и заливаме с разтопената свинска мас.
Покриваме с 2-3 цели зелеви листа и наливаме зелевия сок и още толкова вода /течността трябва да покрива продуктите/.
Похлупваме и варим на умерен огън, докато месото и зелето омекнат.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...