Продукти: (за 5 порции)
• 750 г едро смляна телешка кайма
• 1-2 зелени люти чушлета
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 червена пиперка
• 1 буркан белени домати (800 г)
• 400 г сварен и отцеден червен фасул
• 3 с.л. зехтин
• 300 мл телешки бульон
• 3 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 ч.л. лют червен пипер
• сокът от 1 лимон
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме каймата в 2 с.л. зехтин, докато покафенее. В останалия зехтин запържваме ситно нарязаните чесън и люти чушлета. Прибавяме ги към каймата, разбъркваме и задушаваме 3-4 мин на умерен огън.
Последователно сипваме червения пипер, брашното, ситно нарязаните домати и доматеното пюре, размито в бульона. Посоляваме, захлупваме и задушаваме 1 час на тих огън, като от време на време разбъркваме.
После прибавяме нарязаната на ивички пиперка и продължаваме да задушаваме. След 15 мин сипваме лимоновия сок и сварения и задушен фасул. Задушаваме още 15 мин, отстраняваме от огъня и поръсваме с наситнения магданоз.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...