Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кайма
• 1 филия хляб
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 2 средно големи патладжана
• 3 домата
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме смес за кюфтета от каймата, хляба, накиснат във вода и леко изстискан, много ситно нарязания лук, яйцата, малко ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Оформяме средно големи кюфтета и ги изпържваме.
Опичаме патладжаните, обелваме ги, нарязваме ги на малки парченца или ги счукваме. Слагаме ги в мазнината, останала от пърженето и запържваме, като бъркаме, за да не загорят. Прибавяме червения пипер и обелените и ситно нарязани домати, заливаме с 1 к.ч. гореща вода, посоляваме, разбъркваме и пущаме изпържените кюфтета.
Варим ястието десетина минути на тих огън. Преди да отстраним от огъня, поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...