Продукти: (за 6 порции)
• 1200 г телешко месо от плешката
• 500 г кисело мляко
• 2-3 с.л. брашно
• 5 скилидки чесън
• 5 яйца
• 30 г краве масло
• черен и червен пипер
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го сваряваме в топла подсолена вода. Прецеждаме бульона и го оставяме да изстине.
В дълбока купа разбиваме млякото с брашното, прибавяме 1 с.л. оцет, сол, черен пипер, както и яйцата – едно по едно. Бием на горещ котлон, като добавяме по малко от изстиналия бульон. Възвираме соса с непрекъснато бъркане. Сваляме от огъня като продължаваме биенето, докато поизстине. Прибавяме парченцата месо.
Правим запръжка от маслото и червения пипер, разпределяме ястието по чиниите и го заливаме с маслото.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...