Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг свинско месо
• 1 кг ябълки
• 1/2 к.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на порции и го натриваме с черен пипер.
В отворена тенджера под налягане сгорещяваме олиото и запържваме в него парчетата месо. След това наливаме малко гореща вода, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляваме огъня и задушаваме месото 20 мин.
Отваряме тенджерата и прибавяме обелените, изчистени от семената и разрязани на четвъртинки ябълки. Наливаме още малко гореща вода, затваряме тенджерата и задушаваме още 10 мин след като започне да съска.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...