Кулинарни рецепти » Круши с орехи и пуканки

 Круши с орехи и пуканки

Продукти:

• 4 едри круши
• 1 ч.ч. прясно карамелизирани пуканки
• 8 ореха
• 4 с.л. кафява захар
• 2 с.л. карамелен топинг
• 1 щипка джинджифил на прах

Начин на приготвяне:

Издълбаваме крушите внимателно с малка лъжичка. Празнината запълваме със смлените орехови ядки, захарта и ароматите. Запичаме в слаба фурна.

Готовите круши разпределяме в порцеланови или в стъклени малки чинийки, поднасяме с карамеления топинг и карамелизираните пуканки. Можем да залеем с разтопена глазура за сладкиши.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало