Продукти: (за 4 порции)
• 8 резена ананас (може и от консерва)
• 1 ч.ч. брашно
• 1 яйце
• 1 с.л. захар
• 1 щипка бакпулвер
• 150 мл прясно мляко
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Оставяме парчетата ананас да се отцедят добре.
От останалите продукти (без мазнината) приготвяме рядко тесто. Потапяме парчетата ананас в него и пържим в сгорещената мазнина. Мазнината трябва изцяло да ги покрива.
Пържим, докато се образува златиста коричка. Още топли ги наръсваме с пудра захар.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...