Продукти:
• 3 белтъка
• 6 с.л. подсладител на прах
• 2 к.л. какао
• 2 к.л. силно кафе
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците на твърд сняг. Накрая внимателно прибавяме подсладителя, смесен с какаото, а след това и кафето. Продължаваме да бием още 1 минута.
Разпределяме сместа на малки купчинки върху хартия за печене. Слагаме целувките да се пекат 15 до 20 минути (според големината им) в умерено загрята фурна, без да я отваряме.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...