Продукти:
• 250 г смлени бисквити
• 100 г смлени орехи
• 120 г пудра захар
• 200 г краве масло
• 3 яйца
• 30 г какао
• настърганата кора от 1 лимон
• 2-3 с.л. предварително натрошен крокан /карамелизирана захар/
• 1-2 с.л. ром
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта. Прибавяме едно по едно яйцата, какаото, рома, орехите, бисквитите, настърганата лимонова кора и натрошения крокан /карамелизираната захар/.
Разбъркваме сместа и оформяме от нея малки топчета, които овалваме в смлени орехи, в захар или в шоколадови пръчици. По желание във всяко от топчетата можем да сложим по една пияна вишна.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...