Продукти:
• 1 кг моркови
• 1 кг захар
• 100 г настъргани кори от портокал
• 1 ч.ч. гликоза
• 200 г счукани орехови ядки
• 1 ч.л. джинджифил
Начин на приготвяне:
Почистваме морковите и ги настъргваме на ситно ренде. Добавяме 1 кг захар и настърганите кори.
Варим на слаб огън в сироп от 100 г захар , 1 ч.ч. вода и 1 ч.ч. гликоза, докато морковите поемат цялата течност. Добавяме ореховите ядки и джинджифила.
Сварената смес разстиламе върху поднос, където престоява 12 часа. След това я разрязваме на парчета, които съхнат 2-3 дни, когато са готови за консумация.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...