Кулинарни рецепти » Шоколадови целувчици

 Шоколадови целувчици

Продукти:

• 200 г смлени орехи
• 4 белтъка
• 200 г пудра захар
• 30 г бадеми
• шоколад

Начин на приготвяне:

Разбиваме на сняг двата белтъка и ги смесваме със смлените орехи. Останалите белтъци разбиваме на гъст сняг и постепенно добавяме пудрата захар, като бием непрестанно. Съединяваме двете смеси.

Върху хартия за печене шприцоваме малки целувчици и ги печем на слаб огън. След като изстинат, ги поливаме с разтопен шоколад, а отгоре набождаме по едно бадемче.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало