Кулинарни рецепти » Пай с варени яйца

 Пай с варени яйца

Продукти:

• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 3 връзки магданоз
• 1 връзка копър
• 3 твърдо сварени яйца
• 100 г обезсолено сирене
• 60 г краве масло
• ким, черен пипер, вегета

Начин на приготвяне:

От брашното, киселото мляко, содата и олиото омесваме тесто, което оставяме за 30 минути в хладилника, за да се стегне. Сгорещяваме маслото и в него запържваме ситно нарязаните магданоз и копър.

Разделяме тестото на две части. Едната част разстиламе в намаслена тавичка. Върху тестото подреждаме плънката от зелениите, отгоре слагаме натрошеното сирене и нарязаните на дребни кубчета или настъргани яйца. Поръсваме с черния пипер и вегетата и покриваме с втората част от тестото. Наръсваме с ким.

Печем пая около 30 минути в предварително загрята фурна. Нарязваме го след като изстине.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало