Продукти:
• 4 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 5 с.л. разтопено краве масло
• 1/2ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. брашно
• 200 г сирене
• 1-2 с.л. сусам
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата на пяна. При непрекъснато бъркане прибавяме разтопеното масло, киселото мляко, в което сме разтворили содата, половината настъргано сирене и накрая – брашното.
Забъркваме гладко тесто и го изсипваме в намаслена тавичка. Отгоре поръсваме с останалото настъргано сирене и сусама. Печем кекса в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...