Продукти:
• 4 ч.ч. брашно,
• 4 яйца
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 бакпулвер
• 150 г гъби
• 100 г сирене
• 2 стръка пресен лук
• сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата заедно с млякото. Прибавяме малко сол, по-голямата част от олиото и пресятото с бакпулвера брашно. Забъркваме гъсто тесто за кекс.
Нарязваме лука и гъбите на ситно и ги запържваме в останалата мазнина. После ги отцеждаме от мазнината и ги смесваме с натрошеното сирене.
Изсипваме половината от тестото в намаслена кексова форма. Разпределяме отгоре плънката и покриваме с останалото тесто. Печем кекса в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...