Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кайма
• 2 глави лук
• 3 кренвирша
• 200 г пушено сирене
• 3 с. л. олио, чубрица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата с подправките, ситно нарязания лук, нарязаните на тънки колелца кренвирши и накълцаното на дребни парчета пушено сирене.
Оставяме в хладилника за 1 час, след което разстиламе в намазнена тавичка на пласт 1 см.
Нарязваме на парчета и запичаме в умерена фурна. Поднасяме с варени или пържени картофи.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...