Продукти:
• 500 г свински дроб
• 500 г тлъсто свинско месо
• 1 голяма глава лук
• 2 с.л. масло
• 1 було (кърпа)
• 10 зърна черен пипер
• 1 стрък чубрица
• сол
Начин на приготвяне:
Накълцваме дроба на дребно и към него прибавяме нарязаното месо, ситно нарязания лук и подправките. Посоляваме сместа, разбъркваме я добре и оформяме от нея топки по около 200 г, които слагаме в булото.
Така приготвеното ястие разполагаме в тава, намазана с масло и печем в умерена фурна, като покриваме тавата с хартия, за да не прегорят коледните топки.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...