Продукти:
• 1 кг телешко месо
• 500 г печени чушки
• 2-3 глави лук
• 2-3 домата
• 5-6 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го задушаваме заедно със ситно нарязания лук в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прехвърляме сместа в глинен гювеч, наливаме 1 ч.ч. гореща вода и печем в силна фурна.
Когато водата се изпари, прибавяме чесъна и настърганите домати. Подправяме с черен пипер и сор и печем още 15-20 мин.
Накрая прибавяме нарязаните печени чушки и запичаме десетина минути. Поръсваме готовото ястие с наситнен магданоз.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...