Кулинарни рецепти » Пияно агне

 Пияно агне

Продукти: (за 6 порции)

• 6 агнешки ребра
• 1 агнешка плешка, нарязана на парчета
• 1-2 с.л. зехтин
• 4 парчета бекон
• 1 голяма глава лук
• 1 бутилка (750 мл) сухо червено вино
• 1 клонка целина
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. розмарин
• прясно смлян черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Подсушаваме месото с кухненска хартия. Загряваме зехтина в тиган на среден огън, прибавяме месото и пържим до златисто от всички страни. Изваждаме го от тигана и на негово място слагаме бекона, нарязан на парченца, и ситно нарязания лук.

Когато се запържат, връщаме агнешкото в тигана, посоляваме, поръсваме с черния пипер и наливаме по малко виното. Прибавяме едро нарязаната целина и розмарина. Похлупваме и оставяме да ври на тих огън най-малко 1 час.

Махаме капака и продължаваме варенето до пълно изпаряване на течността. Проверяваме дали месото е добре увряло и дали сосът се е сгъстил. Разпределяме порциите и сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало