Продукти: (за 1-2 порции)
• 250 г свинско месо със сланина
• 2 с.л. соев сос
• 2 с.л. червено вино
• 1 ч.л. захар
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. ситно нарязан пресен джинджифил или половин ч.л. смлян
• 1 малка главичка лук
• 1 с.л. нишесте, размито с малко вода
• 1 щипка сол
• 1 щипка канела
• 1 щипка анасон или 1 цвят от анасон
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки кубчета, а лука на ивички. Загряваме тигана, сипваме олиото и когато запуши, добавяме захарта, като разбъркваме непрекъснато, докато покафенее.
Прибавяме месото, лука, джинджифила, канелата и анасона. Бъркаме, докато месото се покрие със захарната смес. След това добавяме виното, соевия сос, посоляваме и пак леко разбъркваме.
Доливаме вода, колкото да се покрие месото, и оставяме на слаб огън да се задушава около 2 часа. Накрая добавяме размитото нишесте.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...