Кулинарни рецепти » Бадемова торта Шоколина

 Бадемова торта Шоколина

Продукти:

• 7 яйца
• 140 г захар
• 140 г бадеми
• 60 г шоколад
• 80 г галета
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

В дълбок съд бием захарта и жълтъците до побеляване. Прибавяме настъргания шоколад, ванилията и половината бадеми. Избиваме белтъците на твърд сняг и ги прибавяме лъжица по лъжица, заедно с останалите бадеми. Накрая объркваме всичко и прехвърляме тортеното тесто в намазана тавичка.

Печем тортения блат в умерена фурна. Щом изстине, го разрязваме с конец напречно на две и пълним със сладко по избор. Отгоре глазираме със шоколадова глазура и украсяваме с различни плодове.

Шоколадова глазура: Варим на тих огън 200-300 г захар със 7-9 с.л. вода, докато се получи сироп с такава гъстота, че като капнем от него в студена вода, капката сироп да се задържи на повърхността. Щом поизстине, объркваме какаото и бъркаме, докато сместа стане гладка. Връщаме на котлона и я оставяме да кипне. Прибавяме парченце маргарин за блясък. Изчакваме глазурата да поизстине и тогава заливаме тортата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало