Кулинарни рецепти » Суха торта с орехова плънка

 Суха торта с орехова плънка

Продукти:

• 300 г брашно
• 300 г разтопено краве масло
• 1 яйце
• сол
• пудра захар за поръсване

За плънката:

• 8 яйца
• 300 г пудра захар
• 250 г орехи
• 2 ч.л. какао
• 1 ч.л. смляно кафе

Начин на приготвяне:

Замесваме средно твърдо тесто от брашното, маслото, яйцето и малко сол. Разделяме го на две равни части и разточваме кори, дебели около 5 мм.

Разбиваме в продължение на 8-10 мин жълтъците за плънката /предварително отделени от белтъците/ заедно с пудрата захар. Прибавяме изчистените и смлени орехи, кафето и какаото. Накрая прибавяме и разбитите на твърд сняг белтъци.

В подходяща намаслена и набрашнена тавичка слагаме едната кора. Разстиламе върху нея плънката и покриваме с втората кора. Печем тортата в умерено силна фурна. Разрязваме готовата торта на пастички, докато е още топла, и я поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало