Кулинарни рецепти » Акациева шарлота със сладолед

 Акациева шарлота със сладолед

Продукти:

• 2 пакета бишкоти
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2 ч.ч. ананасов сок (от компот)
• 2 пакетчета суха сметана
• 12 топки ванилов сладолед
• 12 малки розови целувки
• 2 кивита
• 2 цвята акация
• 12 с.л. бял течен шоколад
• 1 с.л. суха смес за капучино

Начин на приготвяне:

Напръскваме бишкотите със сока от ананас. Кипваме млякото с измития акациев цвят, оставяме да се изстуди в хладилника и обработваме със сухата сметанова смес.

Вземаме първата бишкота. Намазваме я със сметаната отдолу и завиваме на охлюв. Останалите също мажем и завиваме, оформяйки блата.

Дупчиците запълваме с парченца от плодове. Отгоре и отстрани шприцоваме останалата сметана. Прибираме в хладилника за 4 часа.

При сервиране украсяваме с целувките и няколко парченца от ягоди.

Разпределяме топките сладолед, отгоре пръскаме с шоколада и сухата смес за капучино. Украсяваме с потопени в пудра захар цветчета от акация.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало