Продукти: (за 6 порции)
• 1кг чушки
• 400г гъби
• 2 глави лук
• 1/2 ч.ч. мазнина
• 3/4 ч.ч. ориз
• 3 домата
• 1 бульон от гъби
• червен пипер, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме гъбите в подсолена вода.
Запържваме ситно нарязаният лук в олиото. Прибавяме ориза и също го запържваме. Накрая запържваме леко и нарязаните на ситно гъби. Подправяме сместа с червения и черния пипер, обелените и нарязани на ситно домати и посоляваме. Заливаме с 1 ч.ч.вода и оставяме да поври, докато набъбне оризът.
Напълваме чушките с готовата смес, потапяме ги в брашно и ги нареждаме в тенджера. Заливаме до половината с гъбен бульон и варим на умерен огън.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...