Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг патладжани
• 3-4 червени домата, настъргани и изпържени в олио
• 50 г краве масло
• 2-3 червени чушки
• 150 г шунка
• 150 г сос за печено месо
• доматен сос
• магданоз, сол, черен пипер, мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните и ги нарязваме на по-дебели колелца, които издълбаваме от едната страна, за да се получи вдлъбнатинка. Изпържваме ги в мазнината.
Издълбаната среда изпържваме, смесваме с нарязаните на тънки ивички чушки и посоляваме. Прибавяме и нарязаната на ивички шунка и с тази смес пълним издълбаните патладжанени кръгчета.
Нареждаме ги в намаслена тавичка, поливаме със соса за печено месо и печем в умерена фурна. Сервираме ястието топло, полято с доматен сос.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...