Продукти:
• половин средно голяма тиква
• 1 и 1/4 ч.ч. натрошено сирене
• 3 домата
• 1/2 ч.ч. олио
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата, почистваме я от семките и я нарязваме на филийки.
Задушаваме я в половината олио и малко вода до омекване и я нареждаме в намаслена тавичка, като между всеки ред ръсим натрошено сирене. Най-отгоре покриваме с кръгчета домати.
Сгорещяваме останалото олио и поливаме ястието. Печем в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...