Продукти:
• 6 яйца
• 6 с.л. пудра захар
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1 с.л. счукан сухар
• 6 с.л. смлени орехи
• 1 с.л. ром /коняк/
За сиропа:
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. вода
• 1 с.л.ром /коняк/
За глазурата:
• 2 белтъка
• 1 ч.ч. захар
• 1 к.л. лимонов сок
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме до побеляване (15 - 20 мин) яйцата със захарта и прибавяме последователно бакпулвера, счукания сухар, смлените орехи и рома. Разбъркваме сместа и я изсипваме в намаслена и набрашнена форма за торта.
Печем блата в умерено силна фурна. Обръщаме го в подходяща чиния и след като изстине го набождаме с игла.
Приготвяме не много гъст сироп от захарта, водата и рома и заливаме блата. Покриваме тортата с бяла глазура, приготвена от белтъците, разбити със захарта, лимоновия сок и ванилията.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...