Кулинарни рецепти » Шарлота Звезда

 Шарлота Звезда

Продукти:

• 25-27 бишкоти
• 2 пакета суха сметана
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 1/2 ч.ч. захарен сироп
• 1 к.ч. плодове от сладко
• 10 с.л. сироп от ягоди
• 2-3 с.л. захар
• 5 г желатин
• 1 малък бял шоколад

Начин на приготвяне:

Вземаме форма за сладкиши като звезда и я покриваме с намаслена домакинска хартия, която да излиза от стените.

Изсипваме млякото върху сухата сметана, объркваме добре и обработваме с миксер 10-12 минути. Подслаждаме по желание. С получената сметана слепваме 14 от напръсканите със захарен сироп бишкоти.

След 10 минути ги срязваме на две и нареждаме по стените на съда изправени. Другите слагаме легнали, като ги редуваме със сметаната и плодовете от сладкото. Отгоре заравняваме добре. Прибираме в хладилника за 4-5 часа.

Разтваряме желатина в хладка вода, за да набъбне, а след това го варим кратко време на водна баня. Размесваме го с плодовия сироп, изливаме върху тортата и връщаме в хладилника за още няколко часа.

Преди да поднесем, наръсваме с настъргания бял шоколад или кокосови стърготини, имитирайки снежинки.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало