Кулинарни рецепти » Шарлота Звезда

 Шарлота Звезда

Продукти:

• 25-27 бишкоти
• 2 пакета суха сметана
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 1/2 ч.ч. захарен сироп
• 1 к.ч. плодове от сладко
• 10 с.л. сироп от ягоди
• 2-3 с.л. захар
• 5 г желатин
• 1 малък бял шоколад

Начин на приготвяне:

Вземаме форма за сладкиши като звезда и я покриваме с намаслена домакинска хартия, която да излиза от стените.

Изсипваме млякото върху сухата сметана, объркваме добре и обработваме с миксер 10-12 минути. Подслаждаме по желание. С получената сметана слепваме 14 от напръсканите със захарен сироп бишкоти.

След 10 минути ги срязваме на две и нареждаме по стените на съда изправени. Другите слагаме легнали, като ги редуваме със сметаната и плодовете от сладкото. Отгоре заравняваме добре. Прибираме в хладилника за 4-5 часа.

Разтваряме желатина в хладка вода, за да набъбне, а след това го варим кратко време на водна баня. Размесваме го с плодовия сироп, изливаме върху тортата и връщаме в хладилника за още няколко часа.

Преди да поднесем, наръсваме с настъргания бял шоколад или кокосови стърготини, имитирайки снежинки.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало