Продукти:
• 600 г свински бут без кост
• 2 глави лук
• 2 с. л. доматено пюре
• 1 с. л. брашно
• 2 моркова
• 200 г бяло грозде
• 200 черно грозде
• 200 мл червено вино
• филийки бял хляб без кората според броя на порциите
• 1 яйце
• 3 с. л. галета
• 3-4 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на късчета и го запържваме в сгорещеното олио до зачервяване. Изваждаме го с решетеста лъжица и го оставяме на топло.
В същата мазнина запържваме лука и морковите, нарязани на кубчета. Прибавяме доматеното пюре и брашното, разбъркваме добре и разреждаме с виното.
Доливаме с топла вода и връщаме месото при зеленчуците. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер, прибавяме дафинов лист. 10 минути преди да стане готов кебапът, прибавяме нароненото грозде. Оставяме да поври.
Панираме филийките хляб с яйцата и галетата и ги поднасяме с ястието.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...