Кулинарни рецепти » Пиян кебап

 Пиян кебап

Продукти:

• 600 г свински бут без кост
• 2 глави лук
• 2 с. л. доматено пюре
• 1 с. л. брашно
• 2 моркова
• 200 г бяло грозде
• 200 черно грозде
• 200 мл червено вино
• филийки бял хляб без кората според броя на порциите
• 1 яйце
• 3 с. л. галета
• 3-4 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на късчета и го запържваме в сгорещеното олио до зачервяване. Изваждаме го с решетеста лъжица и го оставяме на топло.

В същата мазнина запържваме лука и морковите, нарязани на кубчета. Прибавяме доматеното пюре и брашното, разбъркваме добре и разреждаме с виното.

Доливаме с топла вода и връщаме месото при зеленчуците. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер, прибавяме дафинов лист. 10 минути преди да стане готов кебапът, прибавяме нароненото грозде. Оставяме да поври.

Панираме филийките хляб с яйцата и галетата и ги поднасяме с ястието.

Автор: Станка Драгова

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало