Продукти:
• 4 и 1/2 ч.ч. печени фъстъци
• 2 и 1/2 ч. ч. захар
• 1 и 1/2 ч. л. бакпулвер
• 3 ванилии
• 1 ч. л. канела
• 1/2 ч. л. счукан карамфил
• 5 с.л. брашно
• 4 яйца
• 1 ч. ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
Смесваме печените и смлени фъстъци със захарта. Сипваме бакпулвера, канелата, ванилията, карамфила и брашното и разбъркваме. Добавяме яйцата и размесваме добре.
С намазнени ръце оформяме малки топчета и ги овалваме в пудра захар. Намазняваме тавичка, в която редим сладките, поставени в кръгли хартиени формички.
Печем 10-15 минути във фурна, загрята до 180 градуса. Тестото трябва да се отдели от хартийките.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...