Продукти:
• 4 и 1/2 ч.ч. печени фъстъци
• 2 и 1/2 ч. ч. захар
• 1 и 1/2 ч. л. бакпулвер
• 3 ванилии
• 1 ч. л. канела
• 1/2 ч. л. счукан карамфил
• 5 с.л. брашно
• 4 яйца
• 1 ч. ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
Смесваме печените и смлени фъстъци със захарта. Сипваме бакпулвера, канелата, ванилията, карамфила и брашното и разбъркваме. Добавяме яйцата и размесваме добре.
С намазнени ръце оформяме малки топчета и ги овалваме в пудра захар. Намазняваме тавичка, в която редим сладките, поставени в кръгли хартиени формички.
Печем 10-15 минути във фурна, загрята до 180 градуса. Тестото трябва да се отдели от хартийките.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...