Кулинарни рецепти » Елхичка с бадеми

 Елхичка с бадеми

Продукти:

• 125 г захар
• 150 г краве масло
• 200 г брашно
• 150 г счукани бадеми
• по 1/4 ч.л. канела и счукан карамфил

За украсата:

• 200 г пудра захар
• 1/2 яйчен белтък
• 50 г бадемови люспи
• 2 с.л. счукана захар от бучки

Начин на приготвяне:

Смесваме захарта и маслото, добавяме брашното, бадемите и подправките и омесваме тесто, което поставяме в найлонов плик и оставяме за 1 час в хладилника.

Разточваме тестото и изрязваме с формичка елхички, които нареждаме в тава, покрита с хартия за печене и ги печем 15 мин на 180 градуса. Изваждаме ги от фурната и оставаме да изстинат.

За украсяването им смесваме пудрата захар и яйчения белтък, като 2-3 с.л. от тази смес поставяме в найлонов плик настрани. С останалата глазура покриваме сладките и ги посипваме с бадемовите люспи.

Срязваме ъгълче на пликчето с отделената глазура и правим ивици наоколо на елхичката, като гирлянди. Посипваме ги със счуканата захар.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало