Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. захар
• 3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. олио
• 1 пакетче амонячна сода
• 1 ванилия
• 1 к.ч. смлени орехови ядки за поръсване
За крема:
• 1 л прясно мляко
• 350 г захар
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. брашно
• 3 яйца
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме киселото мляко с амонячната сода, а след това – олиото. Постепенно сипваме пресятото с ванилията брашно. Омесваме меко тесто и го разточваме на правоъгълна кора с дебелина 5 мм.
Изрязваме от кората ленти с широчина 2 см. Оформяме фунийки от алуминиево фолио и навиваме около всяка фунийка по една тестена лента. Нареждаме така приготвените фунийки в намаслена тавичка и печем в предварително загрята фурна при температура 220°С, докато станат бледорозови.
Сваряваме млякото за крема и прибавяме захарта и маслото, като разбъркваме. Размиваме брашното в 150 мл вода и при непрекъснато бъркане го сипваме в крема. Варим на умерен огън, докато кремът се сгъсти. После отстраняваме от огъня, изчакваме десетина минути кремът да поизстине и прибавяме разбитите яйца и ванилията.
Изваждаме фолиото от изпечените фунийки и ги пълним с приготвения крем. Отгоре поръсваме със смлените орехи.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...