Кулинарни рецепти » Фунийки

 Фунийки

Продукти:

• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. захар
• 3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. олио
• 1 пакетче амонячна сода
• 1 ванилия
• 1 к.ч. смлени орехови ядки за поръсване


За крема:

• 1 л прясно мляко
• 350 г захар
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. брашно
• 3 яйца

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме киселото мляко с амонячната сода, а след това – олиото. Постепенно сипваме пресятото с ванилията брашно. Омесваме меко тесто и го разточваме на правоъгълна кора с дебелина 5 мм.

Изрязваме от кората ленти с широчина 2 см. Оформяме фунийки от алуминиево фолио и навиваме около всяка фунийка по една тестена лента. Нареждаме така приготвените фунийки в намаслена тавичка и печем в предварително загрята фурна при температура 220°С, докато станат бледорозови.

Сваряваме млякото за крема и прибавяме захарта и маслото, като разбъркваме. Размиваме брашното в 150 мл вода и при непрекъснато бъркане го сипваме в крема. Варим на умерен огън, докато кремът се сгъсти. После отстраняваме от огъня, изчакваме десетина минути кремът да поизстине и прибавяме разбитите яйца и ванилията.

Изваждаме фолиото от изпечените фунийки и ги пълним с приготвения крем. Отгоре поръсваме със смлените орехи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало