Кулинарни рецепти » Свински ребърца в зелеви листа

 Свински ребърца в зелеви листа

Продукти:

• 750 г свински ребърца
• 1 с. л. свинска мас
• 1 пълна с. л. доматено пюре
• 1 глава кромид лук
• 1 бяла зелка
• 2-3 ч. л. брашно
• 50 г сланина
• 500 мл пилешки бульон
• млян червен пипер
• млян черен пипер
• копър
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме ребрата така, че за всяка порция да има две кокалчета. Подправяме със сол и черен пипер, запържваме в сгорещена мас. След това всяко парченце намазваме с доматено пюре, посипваме с предварително запържен лук.

Зелката разделяме на листа, които сваряваме в подсолена и подкиселена с оцет вода, за да омекнат. Слагаме парчетата ребърца върху зелевите листа и завиваме като сармички. Нареждаме в подходящ съд, заливаме с бульона и задушаваме на умерен огън.

Малко преди сармите да са готови, запържваме сланината заедно с брашното. Посоляваме, поръсваме с червен пипер и прибавяме към ястието.

Поднасяме заедно със соса, в който са се задушавали ребърцата, а отгоре поръсваме с наситнен копър.

Автор: Маргарита Димитрова

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало