Продукти:
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 бакпулвер
• 2 ч.ч. брашно
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцето с киселото мляко и при непрекъснато бъркане сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Сипваме брашно, докато получим гъста каша.
В тесен съд сгорещяваме голямо количество олио. С чаена лъжичка гребваме от тестото и пържим на маслена баня до златисто.
Отцеждаме ущипците и ги поднасяме със сирене или ги заливаме със сироп, приготвен от 1 1/2 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...