Продукти:
• 1 яйце
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 бакпулвер
• 2 ч.ч. брашно
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцето с киселото мляко и при непрекъснато бъркане сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Сипваме брашно, докато получим гъста каша.
В тесен съд сгорещяваме голямо количество олио. С чаена лъжичка гребваме от тестото и пържим на маслена баня до златисто.
Отцеждаме ущипците и ги поднасяме със сирене или ги заливаме със сироп, приготвен от 1 1/2 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...