Кулинарни рецепти » Фламбирани ябълки с орехи

 Фламбирани ябълки с орехи

Продукти:

• 4 едри ябълки
• 4 с.л. краве или фъстъчено масло
• 4 с.л. карамелен топинг
• 4 с.л. кафява захар
• 4 с.л. сметана
• 6 с.л. ром или коняк
• 6-12 с.л. настърган бял шоколад
• 12 ореха
• 12 целувки
• кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

Почистваме ябълките, обелваме ги, отстраняваме сърцевината и нарязваме на тънки филийки.

В тефлонов тиган загряваме маслото, леко изпържваме ябълките до златист цвят от двете страни, после похлупваме за около 2-3 минути да се задушат на слаб огън заедно с почистените и нарязани на дребно ядки.

Добавяме захарта, бъркайки непрекъснато леко до карамелизиране. После засилваме огъня, наливаме алкохола и запалваме сместа.

Сервираме в горящ вид, а после разпределяме в чинийки, в които сме сложили натрошените целувки, настъргания шоколад и топинга. Върху ябълковите колелца ръсим кокосови стърготини, консумираме веднага.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало