Продукти:
• 4 едри ябълки
• 4 с.л. краве или фъстъчено масло
• 4 с.л. карамелен топинг
• 4 с.л. кафява захар
• 4 с.л. сметана
• 6 с.л. ром или коняк
• 6-12 с.л. настърган бял шоколад
• 12 ореха
• 12 целувки
• кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Почистваме ябълките, обелваме ги, отстраняваме сърцевината и нарязваме на тънки филийки.
В тефлонов тиган загряваме маслото, леко изпържваме ябълките до златист цвят от двете страни, после похлупваме за около 2-3 минути да се задушат на слаб огън заедно с почистените и нарязани на дребно ядки.
Добавяме захарта, бъркайки непрекъснато леко до карамелизиране. После засилваме огъня, наливаме алкохола и запалваме сместа.
Сервираме в горящ вид, а после разпределяме в чинийки, в които сме сложили натрошените целувки, настъргания шоколад и топинга. Върху ябълковите колелца ръсим кокосови стърготини, консумираме веднага.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...