Продукти:
• 200 г зрели царевични зърна
• 4 с. л. мед
• 150 г запечени и едро счукани орехови ядки
• 100 г стафиди или нарязани сушени плодове – кайсии, смокини и др.
• сметана
Начин на приготвяне:
Сваряваме зърната от царевица, докато се разпукат и омекнат напълно, след което ги отцеждаме и оставяме да се охладят. Размесваме ги с меда, ореховите ядки и сушените плодове.
Разпределяме сместа на порции и гарнираме с бита сметана.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...