Продукти: (за 4 порции)
• 300 г карфиол
• 200 г картофи
• 200 г домати
• 1 глава лук
• 4 ч.ч. вода
• 50 г краве масло
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. стрити листа от кориандър
• 7-8 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на дребни розички и го сипваме във врящата подсолена вода заедно със ситно нарязаните картофи. Варим 20 мин на умерен огън, след което прецеждаме и пасираме зеленчуците.
Отделно в сгорещеното олио запържваме ситно нарязания лук. Щом стане златист, наливаме прецедения бульон и прибавяме пасираните зеленчуци и обелените и настъргани домати.
Варим още десетина минути и поръсваме готовата супа с разтопеното масло, стрития кориандър и смления черен пипер.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...