Кулинарни рецепти » Рибник

 Рибник

Продукти:

• 1 по-голям шаран
• 7-8 глави лук
• 1 чушка
• 1 домат
• 1 ч. ч. счукани орехи
• олио
• чубрица
• черен пипер
• сол

За тестото:

• 1 кг брашно
• мая, колкото половин кибритена кутийка
• 1 с. л. оцет
• 1 с. л. олио
• сол
• хладка вода

Начин на приготвяне:

Почистваме и нарязваме лука, чушката и домата. Изпържваме сместа в олио до омекване. След като я свалим от огъня, прибавяме смлените орехи, чубрицата и черния пипер. Размесваме добре и посоляваме на вкус.

С тази смес напълваме предварително добре почистения е посолен отвсякъде шаран. Зашиваме отвора.

Изсипваме в подходящ съд 3/4 ч. ч. хладка вода. Слагаме в нея маята, 1 щипка сол и 2 ч. л. брашно. Разбиваме сместа на гъста боза и я оставяме за 10 минути на топло, за да втаса маята.

Изсипваме брашното в подходяща тава, правим кладенче в средата му и сипваме вътре втасалата мая, хладка вода и още малко сол. Омесваме меко тесто, което разделяме на две и разточваме две доста дебели кори.

Слагаме първата в намаслена тавичка, намазваме я с олио и отгоре поставяме напълнения шаран. Покриваме с втората кора. Ако е останало от плънката, нареждаме я около рибата.

Оформяме тестото с нож, очертавайки главата и оформяйки люспите. Намазваме отгоре с олио и печем рибника около 2,5 ч в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало