Продукти:
• 1 млад заек
• 150 г сланина
• 10 мънички главички лук
• 1 ч.ч. стафиди
• 1 ч.ч. сушени сини сливи без костилки
• 1 к.ч. ябълкова ракия
• 1 с.л. олио
• 1-2 стръка мащерка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на парчета изчистения и измит заек. Заливаме сливите с ракията и ги оставяме да киснат десетина минути.
Нарязваме сланината на ситно и я стопяваме в тенжерата. Изваждаме пръжките и запържваме целите главички лук. Щом станат златисти, прибавяме месото заедно с пръжките, наливаме олиото и 1 ч.ч. вода, слагаме мащерката и поръсваме с черен пипер.
Посоляваме на вкус и оставяме ястието да ври 2 часа на слаб огън. После прибавяме стафидите и отцедените сливи и варим още 1 час на слаб огън.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...