Кулинарни рецепти » Заек плакия

 Заек плакия
(Франция)

Продукти:

• 1 млад заек
• 150 г сланина
• 10 мънички главички лук
• 1 ч.ч. стафиди
• 1 ч.ч. сушени сини сливи без костилки
• 1 к.ч. ябълкова ракия
• 1 с.л. олио
• 1-2 стръка мащерка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на парчета изчистения и измит заек. Заливаме сливите с ракията и ги оставяме да киснат десетина минути.

Нарязваме сланината на ситно и я стопяваме в тенжерата. Изваждаме пръжките и запържваме целите главички лук. Щом станат златисти, прибавяме месото заедно с пръжките, наливаме олиото и 1 ч.ч. вода, слагаме мащерката и поръсваме с черен пипер.

Посоляваме на вкус и оставяме ястието да ври 2 часа на слаб огън. После прибавяме стафидите и отцедените сливи и варим още 1 час на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало