Продукти:
• 500 г овнешко месо
• 500 г картофи
• 2 големи глави лук
• 1-2 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на големи кубчета и го запържваме в сгорещената мазнина заедно с едро нарязания лук. Посоляваме, поръсваме с червен пипер и наливаме вряла вода, която да покрие продуктите.
Захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато месото поомекне. После разстиламе отгоре нарязаните на кубчета картофи, доливаме още малко гореща вода и варим, докато бульонът остане наполовина.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...