Кулинарни рецепти » Торта ЯБЪЛКОВ КАПРИЗ

 Торта ЯБЪЛКОВ КАПРИЗ

Продукти:

• 1 кг ябълки
• 1 ч.ч. захар
• 1/2 ч.ч. стафиди
• 1 кофичка (400 г) сметана
• един пакет и половина чаени бисквити
• 1 щипка канела, орехи

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките и ги нарязваме на кубчета Слагаме ги на котлона заедно със захарта и 2 ч.ч. вода. Варим, докато станат прозрачни.

Сваляме от котлона и ги отцеждаме добре. Към тях добавяме сметаната, стафидите (предварително накиснати в ром и изцедени) и счукани орехови ядки. Разбъркваме сместа добре.

Във подходяща форма за торта подреждаме ред бисквити, отгоре половината от ябълковата смес, върху нея пак ред бисквити и останалата част от ябълковата смес. Украсяваме със смлени орехови ядки и слагаме за няколко часа в хладилника.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало