Кулинарни рецепти » Елзаска торта

 Елзаска торта

Продукти:

• 80 г краве масло
• 80 г захар
• 1 яйце
• 200 г брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат

За плънката:

• 100 г краве масло
• 100 г захар
• 2-3 яйца
• 80 г бадеми
• 1 ч.л. ситно нарязани захаросани плодове
• 60 г брашно
• 1 ч.л. сода

За глазурата:

• 100 г пудра захар
• 1 ч.л. вишнев ликьор
• 1-2 ч.л. вода

Начин на приготвяне:

От посочените продукти замесваме тесто и го слагаме за 30 минути в хладилника.

Маслото, захарта и жълтъците за плънката разбиваме, добавяме бадемите, захаросани плодове, содата и всичко смесваме добре. Накрая прибавяме белтъците, които сме разбили на сняг с малко захар.

Тестото разточваме на кора и поставяме на дъното на тортена форма, повдигайки краищата. Изсипваме плънката върху тестото и печем в умерена фурна около час.

Пудрата захар за глазурата размесваме с вишневия ликьор и водата и получения сироп изсипваме върху още топлата торта.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало