Кулинарни рецепти » Постни панирани сармички от лапад

 Постни панирани сармички от лапад

Продукти:

• 25-30 по-едри листа от лапад
• 500 г коприва
• 4 с.л. брашно
• 5 с.л. разтопено масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 250 г сирене
• 100 г счукани орехови ядки
• сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Изчистваме, измиваме и сваряваме копривата в леко подсолена вода до пълно омекване. Отцеждаме я добре, наситняваме я и я смесваме с натрошеното сирене, 2 яйца и орехите.

С лъжица слагаме в подготвените листа от лапад от тази смес и завиваме сармички. Правим гъста паста от брашното, прясното мляко и 1 яйце, топим сармичките и ги пържим в сгорещена мазнина.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало