Кулинарни рецепти » Пържен спанак по китайски

 Пържен спанак по китайски

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г спанак
• 1-2 глави лук
• 2-3 скилидки чесън
• 2 резена джинджифил
• 1 1/2 с.л. соев сос
• 2 с.л. зеленчуков бульон
• 1 с.л. червено вино
• 5 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Добре почистения спанак измиваме, отцеждаме и нарязваме на ситно.

Нарязваме на ситно лука, джинджифила и чесъна и ги запържваме в сгорещеното олио. След 2-3 мин добавяме спанака и пържим още 2 минути при непрекъснато бъркане. Посоляваме, наливаме соевия сос и бульона и пържим още 1 минута.

Поръсваме с виното и сваляме от огъня. Сервираме ястието горещо.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало