Продукти:
• 500 г спанак
• 1 глава лук (1 стрък праз)
• 1-2 с.л. зехтин
• 1 л месен бульон
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1-2 с.л. краве масло
• 1 жълтък
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Щом стане златист, наливаме бульона и млякото. Добавяме нарязания спанак и варим още 5-6 мин.
После прецеждаме спанака, пасираме и го връщаме в супата. Добяме маслото и застройваме с жълтъка. Едва накрая слагаме подправките.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...