Кулинарни рецепти » Супа с топчета от сирене

 Супа с топчета от сирене
/Дания/

Продукти: (за 4 порции)

• 40 г краве масло
• 40 г брашно
• 4 ч.ч. силен месен бульон
• 2 с.л. шери
• черен пипер, сол

За топчетата:

• 2 твърдо сварени яйца
• 30 г краве масло
• 30 г настърган пармезан
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме надлъжно обелените твърдо сварени яйца и внимателно изваждаме жълтъците. Смесваме ги с маслото и настъргания пармезан, подправяме с черен пипер и сол и оформяме 8 топчета. Слагаме топчетата по 2 във всяка половинка от белтъците.

Отделно правим светла запръжка от маслото и брашното. Наливаме бульона и варим 5-6 мин на умерен огън. Подправяме с черен пипер и сол, отстраняваме отх огъня и наливаме шери.

Разливаме супата по чиниите, като във всяка чиния слагаме по 1 белтък с топчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало