Продукти:
• 4 патладжана
• 2 глави лук
• 3 домата
• 100 г едро счукани орехови ядки
• 5 печени червени чушки
• 1 глава чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 връзка копър
• червен и черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1-2 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните и ги нарязваме на големи кубчета. Посоляваме и оставяме да се отцедят. Изпържваме ги в сгорещено олио.
В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук до златисто. Прибавяме брашното, червения пипер, нарязаните домати и чушки и скилидките чесън.
Слагаме ястието в тавичка. Добавяме ореховите ядки, дафиновия лист, черния пипер и нарязания на ситно копър. Разбъркваме и печем, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...