Продукти:
• 1 кг картофи
• 500 г домати
• 2 китки магданоз
• 1 к.ч. ориз
• 3/4 ч.ч. олио
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
За заливката:
• 2 скилидки счукан чесън
• 1 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на кръгчета. Разбъркваме ги с ориза, нарязаните домати и магданоз, черния пипер.
Слагаме в сместа дафиновия лист, а след него – олиото. Посоляваме и заливаме с гореща вода.
Печем ястието в тавичка на умерена фурна. Малко преди да го извадим, заливаме със счукания чесън.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...