Кулинарни рецепти » Гювеч от чушки и домати

 Гювеч от чушки и домати

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г месести чушки
• 500 г домати
• 2 глави лук
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 яйца
• 150 г сирене
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме чушките, обелваме ги и ги нарязваме на едри парчета, а лука и доматите нарязваме на филийки.

В намаслена тавичка нареждаме 1 ред домати, а върху тях нареждаме филийки от лука. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и сол. Отгоре нареждаме пиперки и лук и отново поръсваме с магданоз и сол. Пак нареждаме пиперки и накрая завършваме с домати.

Поръсваме с олиото и слагаме за 15 мин в силна фурна. Поръсваме обилно с настърганото сирене, заливаме с разбитите яйца и запичаме още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало