Кулинарни рецепти » Гювеч от чушки и домати

 Гювеч от чушки и домати

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г месести чушки
• 500 г домати
• 2 глави лук
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 яйца
• 150 г сирене
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме чушките, обелваме ги и ги нарязваме на едри парчета, а лука и доматите нарязваме на филийки.

В намаслена тавичка нареждаме 1 ред домати, а върху тях нареждаме филийки от лука. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и сол. Отгоре нареждаме пиперки и лук и отново поръсваме с магданоз и сол. Пак нареждаме пиперки и накрая завършваме с домати.

Поръсваме с олиото и слагаме за 15 мин в силна фурна. Поръсваме обилно с настърганото сирене, заливаме с разбитите яйца и запичаме още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало