Продукти:
• 400 г гъби
• 4-5 домата
• 1 с.л. олио
• 1/2 ч.ч. сметана
• 1 връзка магданоз
• 3 с.л. счукан сухар
• кимион, босилек, розмарин
• бял пипер, сол
Начин на приготвяне:
Издълбаваме гуглите на гъбите и варим в подсолена вода 2-3 минути. Отцеждаме.
Смесваме издълбаната част с нарязаните пънчета и ситно нарязания лук. Задушаваме в малко мазнина.
Добавяме част от сметаната и подправките, пълним гъбите и ги нареждаме в намаслен съд. Поръсваме със счукания сухар, изсипваме останалата сметана и печем в предварително сгорещена фурна няколко минути.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...