Продукти:
• 6 кг зелени доматчета
• 1 кг кромид лук
• 3 кг червени чушки
• 1 кг моркови
• 1 к. ч. олио
• 2-3 глави счукан чесън
• 1 връзка ситно нарязан магданоз
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Смиламе доматите, чушките и морковите. Лука също смиламе и задушаваме с олиото и малко вода. Прибавяме останалата смес от смлени зеленчуци и посоляваме.
Варим на слаб огън като разбъркваме с дървена лопатка, докато сместа се сгъсти. Накрая прибавяме чесъна и магданоза. Насипваме в буркани и стерилизираме 90 минути.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...